Yulaf sütü, vegan beslenenler veya inek sütünün zararlarını nedeniyle alternatif arayanlar için çok mantıklı bir tercih olabilir. Yulaf sütünün yapımı oldukça basit ve diğer sütlere oranla daha hesaplı. Bu ürünü tatlandırmak için bal, vanilin veya keçiboynuzu unu kullanılabilir. Bu şekilde leziz yulaf sütlü tatlıda, kahvaltıda ve içeceklerde kullanabilirsiniz.
Yulaf sütü tarifi
Malzemeler
- 1 litre soğuk su
- 1,5 su bardağı yulaf
- ½ paket vanilin
- 5-6 adet buz
- 1 tutam tuz
Yapılışı
- Yulafları soğuk sudan geçirip yıkayın ve suyunu süzdürün.
- Yıkadığınız yulafları bir kaseye alın ve üzerine soğuk suyla birlikte buzları ekleyip 30 dakika bekletin.
- Suda bekleyen yulafların bir güzel karıştırın.
- Üzerine tuz ve vanilini ekleyin.
- Blenderdan geçirin.
- Posasını süzmek için temiz bir bez ve süzgeçten yararlanarak yulaf sütünü bir kaseye aktarın.
- Ağzı kapalı bir şekilde 5 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: