25 Ekim tarihinde Akrep burcunda gerçekleşen güneş tutulması tüm burçlarda etkilerini gösterecek. Bu tutulma o kadar büyük ki önümüzdeki 4 yıl etkisini göstermesi planlanıyor, bizdeler de güneş tutulmasında ne yemek yapacağına karar veremeyen burçlarımıza özel ‘Güneş tutulması‘ menüsü hazırladık.
Bağışıklık sistemine ve sağlığımıza önem vermemiz gereken bir döneme girdiğimiz için ‘Güneş tutulması’ menümüzü ona sağlıklı ve hafif olacak şekilde hazırladık. Şimdiden afiyet olsun. ALL MAGAZİNE ailesi olarak güzel tutulmalar dileriz.
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
3 yemek kaşığı toz tarhana
1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.
1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).
5 su bardağı suyu ilave edin.
Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.
15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
FIRINDA KARIŞIK SEBZE KIZARTMASI TARİFİ
Fırında karışık sebze kızartması malzemeler
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
5-6 adet küçük boy patates (300 gram)
Yarım adet sarı biber
2 adet orta boy kapya biber
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı patates baharatı
Domates sosu için:
1 kaşık zeytinyağı
1 kutu domates püresi
Bir tutam tuz, karabiber ve sarımsak tozu
FIRINDA KARIŞIK SEBZE KIZARTMASI YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanların kabuğunu yarım soyup dilediğiniz büyüklükte kesin.
Diğer sebzeleri soyup hazırlayana kadar patlıcanları o arada tuzlu suda bekletin.
Sebzeleri bir tepsiye alıp üzerine 2 kaşık zeytinyağı gezdirin.
Baharatları da döküp iyice karıştırın. 200 derece fırında aşağı yukarı 35-40 dakika kontrollü pişirin.
Domates sosu için ayrı bir tencereye bir kaşık zeytinyağını döküp domatesleri ekleyin.
Baharatları da katıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin.
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler
5 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su (kaynar)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.
Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.
UN KURABİYESİ TARİFİ
Un kurabiyesi malzemeler
1 paket tereyağı ya da margarin ( oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Un kurabiyesi üzeri için;
Yarım su bardağı pudra şekeri
UN KURABİYESİ YAPILIŞI
Margarin ve ya tereyağı karıştırma kabına alınır.
Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri eklenir ve yoğrulur.
Üzerine nişasta ve unu ilave ediyoruz, hamuru yoğurmaya devam ediyoruz.
Yoğrulan hamurda tercih ettiğiniz bir şekil varsa istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
Kararsızsanız rulo gibi uzatıp julyen şeklinde kesebilirsiniz.
Kesilen parçaların üzerine çok hafif çatalla bastırırsanız pastane kurabiyesi görüntüsü oluşturabilirsiniz.
Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişirin.
Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
İlginizi çekebilir: