1977’de ölen ABD’li Rock’n’ Roll efsanesi Elvis Presley‘in fıstık ezmesi ve muzlu sandviçe olan düşkünlüğü biliniyordu. Arşivci Angie Marchese, Presley’nin mutfaktaki diğer takıntılarını da anlattı.
Marchese, ABD’nin güneyindeki Mississipi eyaletinde doğan ve hayatına Memphis’te devam eden yıldızın güney mutfağına çok düşkün olduğunu belirtti ve “Tam bir alışkanlık insanıydı. Güneye ait bir yemekse mutlaka severdi” dedi.
Independent Türkçe’nin aktardığı habere göre Marchese, Presley’nin kokusuna bile dayanamadığı yemeği açıkladı:
“Her şeyi yerdi ama balık asla. Evde balık pişirilmesinin kokusuna bile dayanamazdı. Evde asla balık olmazdı.”
6 ay boyunca sadece köfte ve patates püresi yemiş
Marchese, Presley’nin eski eşi Priscilla Presley’le de yıldızın mutfak alışkanlıklarına dair konuştuklarını anlattı:
“Elvis köfte ve patates püresine bayılırmış. Bir dönem 6 ay boyunca bundan başka bir şey yememiş.”
Marchese, Presley’nin ara sıra bazı yiyeceklere taktığını ve bıkana kadar sürekli aynı şeyi yediğini ekledi.