Cranberry kurusu, kuru kayısı, ceviz, beyaz çikolata ve kış baharatları ile yulaflı kurabiye, İçerisine herhangi bir özel un olmadan glütensiz kolayca yapılabilen lezzetli ve kolay bir tatlı atıştırmalık.
Bu tarifin en güzel yanı, sadece yulaf ile glütensiz hale getirebilmeniz! biraz yulaf ezmesi alın veya blenderlayın, unla yaptığınız gibi tüm işlemleri yapabilirsiniz. Eğer glutensiz tüketmek istemezseniz yulaf yerine tüm un çeşitleriyle bu lezzetli tarifi deneyimleye bilirsiniz…
Not! Kurutulmuş meyve veya kuruyemişlerden herhangi birini değiştirmekten asla çekinmeyin. Tamamen ağız zevkinize göre içerisindeki bu ürünleri şekillendirebilirsiniz. Ceviz yerine fındık koyabilir veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz…
Malzemeler
½ su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
¾ su bardağı esmer şeker (dilerseniz beyaz da kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı vanilya özü (1 paket vanilya)
1 büyük yumurta
1 ¼ fincan beyaz tam buğday unu veya yulaf unu
1 tatlı kaşığı tarçın
½ çay kaşığı hindistan cevizi
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 ¼ su bardağı öğütülmüş yulaf
¼ fincan beyaz çikolata parçaları
¼ su bardağı kuru kayısı (küp küp doğranmış)
¼ fincan cranberry kurusu
¼ su bardağı ceviz parçaları
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında ki tereyağı ve şekeri bir stand mikserin kabında veya büyük bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpın. Pürüzsüz bir kıvam alınca içerisine yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un veya yulaf unu, tarçın, hindistan cevizi, tuz ve kabartma tozu ekleyin. Birleştirmek için hamuru iyice karıştırın. Öğütülmüş yulaf, beyaz çikolata parçaları, kayısı, cranberry kurusu ve cevizleri karıştırın.
Fırını 350 ° F’ye önceden ısıtırken hamuru buzdolabına koyun. Max 10 dk. buzdolabında dinlendirdiğimiz hamuru dilediğiniz boyutlarda şekil vererek yağlı kâğıtta koyabilirsiniz. Kurabiyelerinizin altın rengi olana kadar 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve bir soğutma rafına çıkarmadan önce fırın tepsisinde 5 dakika soğumaya bırakın. Çünkü kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.