Türkiye’nin bilinen isimlerinden yemek ve şarap eleştirmeni Vedat Milör’ün beğendiği 5 harika lezzet durağını sizler için derledik.
Beyoğlu – Fıccın
Fıccın Beyoğlu 1996 yılında hizmete başlamış ve günümüzde 4 şubesiyle hizmet vermektedir. Fıccın’ın sahibi Leyla hanım, kendine has tarzı ve lezzetli yemekleriyle hizmete başladığı yıldan bu yana samimi personel ekibi ve lezzetli yemekleri sayesinde birçok müdavim edindi. Çerkez mutfağının dışında her gün değişkenlik gösteren ev yemekleri ve ızgara çeşitleri de sunan restoranın paket servis seçeneği de bulunmaktadır.
Avcılar – Elle’ye Kebap
Adından da anlaşılacağı üzere konsept olarak çatal-bıçak kullanılmayan bu mekan kuzu severler için bire bir. Vedat Milör’e göre damağı olan herkes buradaki kuzu tandıra mest olur. Doğal koşullarda yetişen kuzuları özellikle seçen ve sunan restoran, gerek hizmet anlayışı gerek lezzetli yemekleriyle gidilmeye değer.
Fatih – Giritli Restoran
Giritli bir ailenin kızı olan Ayşe Şensılay tarafından kurulan restoran Girit lezzetlerinden geniş bir seçki sunmaktadır. Vedat Milör’ün yorumuna göre Giritli Restoran, İstanbul’un tarihini yansıtan mezeleriyle, yabancılar için mutfağımızın en çekici yönünü sunuyor. Giritli Restoran, tarihi dokusuyla yarattığı keyifli ambiyansın keyfini sürerken aynı zamanda lezzetli mezelerin tadına bakmak için harika bir seçim.
Sarıyer – Kıyı Restaurant
Tarabya’da bulunan Kıyı Restaurant, duvarları yağlıboya tablolar ve fotoğraflarla dolu olan iki katlı binada, tazeliğiyle meşhur deniz ürünleri ve lezzetli mezeler servis ediyor. Deneysel tariferin yanı sıra balığın öz lezzetini ön plana koyarak geleneksel yöntemlere sadık kalan lokanta; yalın sunumları, ilgili ve bilgili personeliyle ziyaretçilerine güzel deneyimler yaşatıyor.
Fatih – Balat Sahil Restaurant
Vedat Milör’ün keşke 10 tane olsa dediği restaurant taze ve doğal ürünleriyle misafirlerini kendine müdavim ediyor. Meze ve balık ağırlıklı olan restaurant Vedat Milör’ün yorumuna göre hem üst düzey, hem değişik hem de mevsimsel bir mutfağa sahip. Farklı zamanlarda farklı lezzetler bulunabilecek bu mekan, müdavim olunmaya değer.