Anavatanı Meksika olan avokado, en faydalı besinler listesinde ilk sırada yerini almaktadır. Avokadonun bu kadar tercih edilen bir meyve olmasındaki etkenlerden biri de, içeriğinde zengin yağların bulunması ve sosyal medyada popüler olmasıdır. İnsanlar başta avokadoyu nasıl tüketebiliriz diye düşünebilir. Genelde kahvaltılık tost şeklinde sunulmasına aşina olsak da, aslında birçok yemeğe katılabilmektedir. Eğer uygun bir tarifle ve uygun malzemelerle buluşturursanız, mutfağınızdan eksik etmeyeceğiniz bir avokadolu yemek lezzetine dönüşmesi çok kısa bir zamanınızı alır.
İşte tekrar tekrar yapmak isteyeceğini lezzetli avokadolu tarifler!
1-Avokado soslu makarna
Avokado Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 paket makarna
2 avokado
1/2 (yarım) demet fesleğen
1/2 (yarım) limon
3-4 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz (damak tadınıza göre)
Yapılışı
1- Öncelikle makarnayı kaynar suda, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlıyoruz.
2-Rondoya 2 tane soyulmuş ve çekirdeği çıkartılmış avokado, fesleğen, limon, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu koyup krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
3-Haşladığımız ve suyunu süzdüğümüz makarnaya bu karışımı ekleyip iyice harmanlıyoruz ve sıcakken servis yapıyoruz.
4- İsterseniz üzerine rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri koyarak da servis edebilirsiniz.
2-Avokadolu Poşe Yumurta
Avokadolu Poşe Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
-1 dilim ekmek,
– 20 gram krem peynir,
– 1 adet avokado,
– 2 adet yumurta,
– 1 çorba kaşığı sirke,
– 1 tutam tuz
Yapılışı
1-Önce 1 adet ısıtılmış ekmeği üzerine krem peynirimizi sürüyoruz.
2-Sonrasında ezdiğimiz avokadomuzu ekmeğimizin üzerine sürüyoruz.
3-Sirkeli su içerisinde kırarak pişirdiğimiz yumurtaları da hazırladığımız ekmeğin üstüne ekleriz.
3-Avokadolu Puding
Avokadolu Puding Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy olgun avokado
2 adet orta boy olgun muz
2-3 yemek kaşığı ham kakao
3-4 yemek kaşığı bal
Yapılışı
1-Avokadonun çekirdeğini çıkarın ve içini bir kaşık yardımıyla çıkararak blenderın içine koyun.
2-Üstüne soyduğunuz muzları, kakao ve balı ekleyerek puding kıvamına gelinceye kadar blenderı karıştırın.
3-Hazırladığınız karışımı kaplara bölün. Buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra üstünü istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun şimdiden.
4-Guacamole sos
Guacamole sos Tarifi İçin Malzemeler
3 adet olgun avokado
1 adet orta boy domates
1 adet küçük boy soğan (varsa kırmızı soğan)
1 adet jalapeno biberi ya da köy biberi
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu (varsa lime-yeşil limon)
1 çay kaşığı tuz
Karabiber (damak tadınıza göre)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş ya da maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
1-Avokadoyu bıçakla iki parçaya bölün. Çekirdeğini çıkarıp, kabuğundan avokadoyu alın ve bir kaseye koyup çatalla ezin.
2-Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin ve soğanla birlikte kaseye koyun.
3-Domatesin çekirdeklerini çıkartmadan küçük küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve aynı şekilde küçük küçük doğrayın.
4-Doğradığınız tüm malzemeyi kaseye alın.
4-Tuz, karabiber, limon suyu, kıyılmış maydanoz (varsa kişniş) ve zeytinyağını kaseye aktarıp iyice karıştırarak servis yapın.
5-Avokado smoothie
Avokado smoothie Tarifi İçin Malzemeler
1/2 büyük boy olgun avokado
200 ml süt (az yağlı)
1/4 adet yeşil elma
2 yemek kaşığı yoğurt (yarım yağlı)
1 yemek kaşığı bal
10 yaprak taze nane
Yapılışı
1-Öncelikle bir adet avokadoyu ortadan ikiye kesin ve ortasındaki çekirdeği çıkartın.
2-Avokadonun yarısını alın ve kabuğunu soyun. Ardından küp küp doğrayın.
3-Yeşil elmayı yıkadıktan sonra 4 parçaya bölün. Bu parçalardan birini alın ve çekirdeklerini temizleyin.
4-Naneyi suda duruladıktan sonra yapraklarını iyice ayıklayın.
5-Tüm malzemeleri blendera alın ve hafif pütürlü bir karışım elde edene kadar karıştırın.
6-Hazırladığınız karışımı bardaklara dökün. Dilerseniz, limon dilimi ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: