All Magazine
No Result
View All Result
  • Magazin
  • Moda
  • Life Style
  • Güzellik
  • Alışveriş
  • Kültür-Sanat
  • Astroloji
  • Röportaj
  • Sinema
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Dizi/TV
All Magazine
  • Magazin
  • Moda
  • Life Style
  • Güzellik
  • Alışveriş
  • Kültür-Sanat
  • Astroloji
  • Röportaj
  • Sinema
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Dizi/TV
All Magazine
No Result
View All Result
Home ALL Gurme

Pratik dondurma tarifleri ile soğuk bir mola

Yaz sıcağına direndiğimiz bu günlere meydan okuyacak birbirinden renkli ve leziz dondurma çubuklarına kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyoruz...

Pratik dondurma tarifleri ile soğuk bir mola
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Dondurma sevenler toplanın. İşte en leziz ve pratik birbirinden eğlenceli dondurma tarifleri.

1- Kirazlı Limeade Dondurma

 

İçindekiler

  • 3-4 lime limon (tüm kabukları soyulmuş ve beyaz kısımları temizlenmiş olmalı)
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/4 bardak buz
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz fazla çekirdeği çıkarılmış kiraz

Limon, su, buz ve şekeri blenderda şeker eriyene kadar karıştırın. Yaklaşık 1 dakika yeterli olacaktır. Ardından kirazlarınızı ikiye ya da dörde bölüp dondurma yapacağınız kaplara eşit şekilde bölerek yerleştirin. Ardından hazırladığınız karışımları da eşit şekilde üstüne ekleyin. Ama unutmayın donarken biraz genişleyeceği için kalıpların üstünde biraz boşluk bırakmayı unutmayın!

2- Böğürtlenli Ombre Dondurma

Dondurma

İçindekiler

Yoğurt Karışımı

  • 2/3 su bardağı yağsız yoğurt
  • 1/3 su bardağı yağsız krem peynir
  • 1/4 su bardağı az yağlı süt
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • bir tutam tuz

Böğürtlen Karışımı

  • 2/3 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı su
  • 4 su bardağı böğürtlen
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • bir tutam tuz

Yoğurdu, çok ince bir elek ya da bir tülbent kaplı bir süzgeç içerisinde buzdolabında en az 4 saat (tercihen bir gece de olabilir) bir kasenin içine süzün. Herhangi bir mutfak robotunda süzme yoğurt, krem peynir, süt, şeker, vanilya ve tuzu pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Ardından orta boy bir tencerede şeker ve suyu şeker tamamen eriyinceye kadar yani yaklaşık 5-6 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz şurubu oda sıcaklığında soğumaya bıraktıktan sonra şuruba, böğürtlen, limon suyu ve tuzu bir mutfak robotu yardımı ile püre haline getirin.

Seçtiğiniz dondurma kalıplarına ilk önce elde ettiğiniz böğürtlen karışımını ekleyin ve 30 dakika donmasına müsade edin. Ardından ikinci katmanı ekleyin ve 30 dakika donmaya bırakın her kalıbın üstünde boşluk bıraktığınızdan emin olduktan sonra dondurma çubuklarını yerleştirip gece boyunca donmaya bırakın.

3- Zencefil Hibiskus ve Karpuzlu Dondurma

Dondurma

İçindekiler

  • 3/4 su bardağı su
  • 2 yemek kurutulmuş hibiskus yaprakları
  • Zencefil (rendelenmiş)
  • 1/4 fincan bal (daha tatlı istiyorsanız fazla koyabilirsiniz)
  • 1/4 su bardağı taze nane
  • 4-5 su bardağı taze karpuz
  • 1 limonun suyu

Orta boyutta bir tencerede suyu kaynatıp ocaktan alın. Hibiskus yapraklarını, zencefil, bal ve nane yapraklarını ekleyip üstünü öreterek 20 dakika dinlenmeye bırakın. 20 dakikanın ardından mutfak robotunuza süzün ve içindeki posaları atın (hibiskus yaprakları, zencefil ve nane).

Karpuz ve limon suyunu blenderdan pürüzsüz bir yapı elde edene kadar karıştırın. İnce bir elekten süzdükten sonra posayı atın. Tüm Karışımı dondurma kalıplarınıza eşit miktarda dağıtın ve 1 saat donmasına izin verin. Ardından dondurma çubuklarını ekleyerek yaklaşık 4 saat boyunca tamamen donması için bekleyin.

4- Çilekli Mojito Dondurma

Dondurma

İçindekiler

  • 1/2 su bardağı rom
  • 3/4 su bardağı doğranmış çilek
  • 2 su bardağı limonata
  • 1/2 su bardağı taze limon suyu
  • 8 nane yaprağı

Tüm malzemeleri karıştırıp dondurma kabınıza eşit bir şekilde ve üstünde 1 parmak boşluk kalıcak şekilde dağıtın. 30 dakika dondurucuda bekleyince çubuklarınızı ekleyin ve gece boyunca donmaya bırakın. Eğer kalıptan çıkarmakta güçlük çekiyorsanız kalıpların üstüne biraz ılık su dökerek gevşetebilirsiniz. Afiyet olsun!

Popüler

  • Beden fark etmeksizin…

    Beden fark etmeksizin…

    0 Paylaşım
    Share 0 Tweet 0
  • Zara markasının en sevilen kadın parfümleri

    0 Paylaşım
    Share 0 Tweet 0
  • Berkay

    0 Paylaşım
    Share 0 Tweet 0
  • Leya Kırşan

    0 Paylaşım
    Share 0 Tweet 0
  • Mehmet Ali Gül ile sektörün değişkenlerine dair bir sohbet

    0 Paylaşım
    Share 0 Tweet 0
No Result
View All Result

En yeniler

8 madde ile düğün davetlerinde giyinme rehberi

8 madde ile düğün davetlerinde giyinme rehberi

İrfan Değirmenci’den cesur bir anlatı

İrfan Değirmenci’den cesur bir anlatı

İkinci şans, bile bile lades midir?

İkinci şans, bile bile lades midir?

TV+ ağustos ayında yepyeni içerikleriyle sizlerle

TV+ ağustos ayında yepyeni içerikleriyle sizlerle

Haftanın dikkat çeken kitapları

Haftanın dikkat çeken kitapları

%100 Hayvan dostu Save the Duck ile farkındalığı yüksek moda

%100 Hayvan dostu Save the Duck ile farkındalığı yüksek moda

Ata Demirer Gazinosu Harbiye’de rekor kırdı!

Ata Demirer Gazinosu Harbiye’de rekor kırdı!

Harbiye bu kez gülmekten kaynadı!

Harbiye bu kez gülmekten kaynadı!

all logo

 © 2022 ALL Dergisi Türkiye’nin en çok satan ve okunan moda, alışveriş dergisi.

Kategoriler

  • Moda
  • Güzellik
  • Alışveriş
  • Magazin
  • Sağlık
  • Astroloji
  • Life Style
  • Röportaj
  • Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Dizi/TV
  • Sürdürülebilirlik
  • Seyahat
  • Teknoloji
  • Spor
  • ALL Gurme
  • ALL Men
  • Video
  • Künye

Bizi Takip Edin

Gizlilik Politikası · Kullanım Koşulları · Çerez Politikası

No Result
View All Result
  • Moda
  • Güzellik
  • Alışveriş
  • Magazin
  • Sağlık
  • Astroloji
  • Life Style
  • Röportaj
  • Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Dizi/TV
  • Sürdürülebilirlik
  • Seyahat
  • Teknoloji
  • Spor
  • ALL Gurme
    • Ramazan
  • ALL Men
  • Video
  • Künye

© 2022 ALL Dergisi - Türkiye'nin en çok satan ve okunan moda, alışveriş dergisi