All Magazine
No Result
View All Result
  • Magazin
  • Moda
  • Life Style
  • Güzellik
  • Alışveriş
  • Kültür-Sanat
  • Astroloji
  • Röportaj
  • Sinema
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Dizi/TV
All Magazine
  • Magazin
  • Moda
  • Life Style
  • Güzellik
  • Alışveriş
  • Kültür-Sanat
  • Astroloji
  • Röportaj
  • Sinema
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Dizi/TV
All Magazine
No Result
View All Result
Home Magazin

Leonardo DiCaprio Devlet Başkanı ile karşı karşıya geldi

Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio Brezilyalı gençlere “değişim için” oy verme çağrısı yaptı. Bu çağrı ülkenin aşırı sağcı lideri Bolsonaro’nun dikkatinden kaçmadı. 

Leonardo DiCaprio
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Çevreci kimliğiyle bilinen Leonardo DiCaprio, perşembe günü Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Brezilya Amazon’lara ve iklim değişikliği açısından önemli ekosistemlere ev sahipliği yapıyor” demişti.

Hollywood yıldızı sözlerine, “Orada olanlar hepimizi ilgilendiriyor ve sağlıklı bir gezegen için gençliğin oy vermesi kritik önemde.” şeklinde devam etmişti. Oyuncunun çağrısına Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, “Desteğin için teşekkürler, Leo! Gelecek seçimlerde tüm Brezilyalıların oy vermesi gerçekten önemli.” şeklinde yanıtladı.

BBC’nin haberine göre, 2019’da iktidara gelen ve Amazon ormanlarıyla ilgili politikaları nedeniyle eleştirilen Bolsonaro şöyle devam etti: “Halkımız, Amazonlardaki egemenliğimizi devam ettirmek ya da yabancıların çıkarlarına hizmet eden maşalar tarafından yönetilmek seçenekleri arasında karar verecek.”

Leonardo DiCaprio

5 milyon dolarlık bağış

Oyuncu Leonardo DiCaprio Amazon yağmur ormanlarını korumak için yapılan çalışmalara 2019’da 5 milyon dolar bağışlamıştı. Jair Bolsonaro ise çevreyle ilgili politikaları nedeniyle uzun süredir çevrecilerin hedefinde. Brezilya liderinin döneminde, bölgedeki orman tahribatının hızlandığına yönelik çok sayıda rapor hazırlandı.

6 yılın en büyük tahribatı

Jair Bolsonaro’nun başkanlığındaki 2021’in Ocak ayında, son 6 yılın en fazla ağaç tahribatı kaydedilmişti.

Brezilya’da hükümet ise, orman alanlarının kullanımının yoksulluğu azaltmak için kritik rol oynadığı iddiasında. Brezilya’daki yağmur ormanlarının gezegendeki sera gazların soğurulmasında da hayati öneme sahip olduğu biliniyor. Jair Bolsonaro ve Leonardo DiCaprio daha önceden de aynı konuda karşı karşıya gelmişti. 2019’da Bolsonaro DiCaprio’yu “Amazonların ateşe verilmesini finanse etmekle” suçlamış ancak hiçbir kanıt ortaya koymamıştı.

Bolsonaro sık sık, çevreci örgütlerin yağmur ormanlarında yangına neden olduğu iddiasını ortaya atıyor.

Leonardo DiCaprio o eser için bir milyon dolar teklif etti

 

Popüler

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed
No Result
View All Result

En yeniler

Gazali’yi ezberlerin dışında okumak: İnsan Nasıl Kaybeder?

Cumhurbaşkanlığı Forsu’nun tarihi yeniden okunuyor

‘İlk ve Son’un üçüncü sezon basın toplantısı gerçekleşti!

Deniz Akkaya’dan cesur bir edebî meydan okuma

Bülent Ersoy’a soyadını, ünlü oyuncu vermiş!

Yeni haftada kitap dünyası: Taze yayınlar raflarda

İlk yapay zekâ belgeseli ‘Gerçek Ötesi’ Fantasporto’da

‘Bir Aile Provası’ seyirciyle buluşmak için gün sayıyor

 © 2022 ALL Dergisi Türkiye’nin en çok satan ve okunan moda, alışveriş dergisi.

Kategoriler

  • Moda
  • Güzellik
  • Alışveriş
  • Magazin
  • Sağlık
  • Astroloji
  • Life Style
  • Röportaj
  • Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Dizi/TV
  • Sürdürülebilirlik
  • Seyahat
  • Teknoloji
  • Spor
  • ALL Gurme
  • ALL Men
  • Video
  • Künye

Bizi Takip Edin

Gizlilik Politikası · Kullanım Koşulları · Çerez Politikası

No Result
View All Result
  • Moda
  • Güzellik
  • Alışveriş
  • Magazin
  • Sağlık
  • Astroloji
  • Life Style
  • Röportaj
  • Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Dizi/TV
  • Sürdürülebilirlik
  • Seyahat
  • Teknoloji
  • Spor
  • ALL Gurme
    • Ramazan
  • ALL Men
  • Video
  • Künye

© 2022 ALL Dergisi - Türkiye'nin en çok satan ve okunan moda, alışveriş dergisi