Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber pratik kullanımı sayesinde çokça tercih edilen kalıcı ojeler, görüntü olarak bizi tatmin etse de bu işlem sonrası tırnaklar oldukça yıpranabilir ve sağlıklı görüntüsünü kaybeder. Tırnaklarınızda bu sonuçları görmek istemiyorsanız bu yazımız tam sizlik. İşte kalıcı oje sonrası yapmanız gereken 5 adım…
1- Tırnaklarınızı nemlendirin
Nem tırnağı güçlendiren en önemli dinamiklerden biridir. Tırnağınızı kalıcı oje sonrası sık sık nemlendirmeniz onun eski sağlıklı haline dönmesine yardımcı olacaktır. Tırnağa yönelik olan kaliteli nemlendiriciler kullanmak güzel sonuçlar elde etmenizi kolaylaştıracaktır.
2-Tırnaklarınızı bir süre kısa kullanın
Kalıcı oje sonrası tırnak uçlarınız çok zayıflayıp inceleceğinden, tırnaklarınızı kısaltıp yeniden uzayıp onarılmasına zaman tanıyın. Bu uzama işlemi esnasında tırnaklarınıza yapacağınız bakımlar daha sağlıklı bir uzama süreci geçirmesini sağlayacaktır.
3-Ellerinizi aşırı sıcak su ile yıkamaktan kaçının
Zayıflamış tırnaklarınızın sıcak su ile teması onları daha çok yıpratacak ve tırnağın kendisini onarmasını geciktirecektir. Bu yüzden ellerinizi aşırı sıcak su yerine ılık su ile yıkamak tırnaklarınıza iyi gelecektir.
4- El ve tırnak maskesi/peeling kullanın
Yoğun tırnak ve hatta el bakımını bir arada yürütmeniz güzel bir el görünümüne kavuşmanızı sağlayabilir. İster sadece tırnak için olan, ister elinizin tamamı için kullanabileceğiniz maskeleri birçok yerden satın alabilirsiniz. İçeriğinin ve bakımının sağlıklı olduğundan emin olduğunuz ürünleri temin ederek tırnaklarınızı yoğun bir bakıma tabi tutabilirsiniz.
5-Sağlıklı besinler tüketmeye çalışın
Kalıcı oje sonrası tırnaklarda bir süre deformeler görülür. Bu yüzden tırnaklarımızın tekrardan onarılması için beslenme önemli bir etkendir. Vücuttaki yaraların ve deformasyonların onarılmasındaki en büyük dinamik ise biyotin ve proteindir. Bu doğrultuda tırnak sağlığı ve genel sağlığımız için protein ve biyotin içeren yiyeceklere öğünlerimizde yer vermek yararlı olacaktır.
Esma Uçar
İlginizi çekebilir: