Sahra Hot Pot’ta sunulan lotus kökü, ağaç mantarı, kış mantarı, tofu, yuva, balık köftesi, buğday sirkesi ve 30’a yakın baharatın pek çoğu, Çin’den getiriliyor. Bakır kazanlardaki pot’un içinde sunulan çorba, dana kuyruğunun 10 saate yakın kaynatılmasıyla elde ediliyor. Sofraya renk katan nefis malzemeler çiğ olarak servis edilip, hot pot’un içinde, bu çorba ile pişiriliyor. Herkesin kendi gönlüne göre 15 farklı lezzet içinden istediğini karıştırarak oluşturduğu, tahin bazlı sosa bandırarak yeniyor. Acı severler için vazgeçilmez olan bu lezzet, isteyenler için acısız da servis ediliyor.
Şık bir mekanda, bakır kazanlarda hot pot keyfi
Sahra HotPot, bambaşka bir deneyim. Bir kez denendiğinde, asla unutulmayacak şaşırtıcı bir lezzet. İstanbul’daki diğer hot pot restoranlarından farklı olarak, özel bir lokasyonda, tam da Boğaz köprüsü manzarasına karşı, şık bir mekanda bu lezzeti tatma imkanı sunuyor.
Sahra Hot Pot, 2023 yılından bu yana Boğaz kenarındaki muhteşem manzarası eşliğinde İstanbullulara hotpot keyfini yaşatıyor. Çinli, Uygur ve Avrupalı müşterilerin çok iyi bildiği bu konseptin kökeni 2000 yıl öncesine dayanıyor. 1980’lerde restorancılıkta yeni bir konsept olarak çıkarak, modern hayatın içine giren hotpot, bugün de dünyanın dört bir yanında giderek popülerleşiyor. Sahra Hot Pot, günümüzdeki pek çok hotpot restoranının aksine, orijinal bakır kazanlarla sunumunu gerçekleştiriyor.
Mekanın arkasında 15 yıl önce Türkiye’ye gelen ve işletmecilik yapan Uygur bir aile ağırlıyor, bu sayede deneyim ve samimiyet bir arada yaşanıyor. Çin’den özel olarak getirilen malzemeler, kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, taze hamurlar, rengarenk baharatlarla farklı lezzet birliktelikleri sunan Uygur lezzetleri, tüm duyulara hitap etmeyi başarıyor.