Pek çok yemeğe hem lezzet vermesi hem de besin değerini arttırmak amacıyla eklenen kemik suyu, her ne kadar elde etmesi biraz meşakkatli olsa da son derece sağlıklı. Farklı hayvanların kemiklerinin yaklaşık 20 saat kaynatılması sonucu elde edilen kemik suyu, bu sayede mineraller açısından da zengin bir hale geliyor. Ne gibi faydaları olduğunu ise şöyle sıralayalım;
Bağırsak sağlığı
Kemiklerde bulunan jelatin, bağırsakların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olurken, ishal, kabızlık ya da sindirim sorunlarını hafifletiyor.
Eklemler
Özellikle yaşlılar için büyük bir sıkıntı yaratan eklem ağrıları için de kemik suyu tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Kolajen desteği
Düşük ısıda yavaş pişirme tekniğiyle elde edilen kemik suyu, bu sayede kolajen açısından da daha zengin hale geliyor. Bu sayede cilt elastikiyeti gelişiyor, daha sıkı hale geliyor ve ince çizgilerin önüne geçiliyor.
Uyku kalitesi
Yapılan araştırmalar, kemik suyunda bulunan glisinin, uyku düzenini iyileştirmeye ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olduğunu gösteriyor.
Güçlü kemikler
Pişirilen kemiklerdeki fosfor, magnezyum ve kalsiyum, kemik suyuna geçerek sizin de sağlıklı kemiklere sahip olmanız için gerekli besinleri almanızı sağlıyor.
Bağışıklık sistemi
Kemik et suyunun yüksek mineral konsantrasyonu, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek bir süper yiyecek olma özelliği taşıyor.