Dondurma sevenler toplanın. İşte en leziz ve pratik birbirinden eğlenceli dondurma tarifleri.
1- Kirazlı Limeade Dondurma
İçindekiler
- 3-4 lime limon (tüm kabukları soyulmuş ve beyaz kısımları temizlenmiş olmalı)
- 1/2 su bardağı su
- 1/4 bardak buz
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 su bardağından biraz fazla çekirdeği çıkarılmış kiraz
Limon, su, buz ve şekeri blenderda şeker eriyene kadar karıştırın. Yaklaşık 1 dakika yeterli olacaktır. Ardından kirazlarınızı ikiye ya da dörde bölüp dondurma yapacağınız kaplara eşit şekilde bölerek yerleştirin. Ardından hazırladığınız karışımları da eşit şekilde üstüne ekleyin. Ama unutmayın donarken biraz genişleyeceği için kalıpların üstünde biraz boşluk bırakmayı unutmayın!
2- Böğürtlenli Ombre Dondurma
İçindekiler
Yoğurt Karışımı
- 2/3 su bardağı yağsız yoğurt
- 1/3 su bardağı yağsız krem peynir
- 1/4 su bardağı az yağlı süt
- 1/4 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- bir tutam tuz
Böğürtlen Karışımı
- 2/3 su bardağı şeker
- 2/3 su bardağı su
- 4 su bardağı böğürtlen
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- bir tutam tuz
Yoğurdu, çok ince bir elek ya da bir tülbent kaplı bir süzgeç içerisinde buzdolabında en az 4 saat (tercihen bir gece de olabilir) bir kasenin içine süzün. Herhangi bir mutfak robotunda süzme yoğurt, krem peynir, süt, şeker, vanilya ve tuzu pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Ardından orta boy bir tencerede şeker ve suyu şeker tamamen eriyinceye kadar yani yaklaşık 5-6 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz şurubu oda sıcaklığında soğumaya bıraktıktan sonra şuruba, böğürtlen, limon suyu ve tuzu bir mutfak robotu yardımı ile püre haline getirin.
Seçtiğiniz dondurma kalıplarına ilk önce elde ettiğiniz böğürtlen karışımını ekleyin ve 30 dakika donmasına müsade edin. Ardından ikinci katmanı ekleyin ve 30 dakika donmaya bırakın her kalıbın üstünde boşluk bıraktığınızdan emin olduktan sonra dondurma çubuklarını yerleştirip gece boyunca donmaya bırakın.
3- Zencefil Hibiskus ve Karpuzlu Dondurma
İçindekiler
- 3/4 su bardağı su
- 2 yemek kurutulmuş hibiskus yaprakları
- Zencefil (rendelenmiş)
- 1/4 fincan bal (daha tatlı istiyorsanız fazla koyabilirsiniz)
- 1/4 su bardağı taze nane
- 4-5 su bardağı taze karpuz
- 1 limonun suyu
Orta boyutta bir tencerede suyu kaynatıp ocaktan alın. Hibiskus yapraklarını, zencefil, bal ve nane yapraklarını ekleyip üstünü öreterek 20 dakika dinlenmeye bırakın. 20 dakikanın ardından mutfak robotunuza süzün ve içindeki posaları atın (hibiskus yaprakları, zencefil ve nane).
Karpuz ve limon suyunu blenderdan pürüzsüz bir yapı elde edene kadar karıştırın. İnce bir elekten süzdükten sonra posayı atın. Tüm Karışımı dondurma kalıplarınıza eşit miktarda dağıtın ve 1 saat donmasına izin verin. Ardından dondurma çubuklarını ekleyerek yaklaşık 4 saat boyunca tamamen donması için bekleyin.
4- Çilekli Mojito Dondurma
İçindekiler
- 1/2 su bardağı rom
- 3/4 su bardağı doğranmış çilek
- 2 su bardağı limonata
- 1/2 su bardağı taze limon suyu
- 8 nane yaprağı
Tüm malzemeleri karıştırıp dondurma kabınıza eşit bir şekilde ve üstünde 1 parmak boşluk kalıcak şekilde dağıtın. 30 dakika dondurucuda bekleyince çubuklarınızı ekleyin ve gece boyunca donmaya bırakın. Eğer kalıptan çıkarmakta güçlük çekiyorsanız kalıpların üstüne biraz ılık su dökerek gevşetebilirsiniz. Afiyet Olsun.