Listemizde farklı türlerden kitaplar var. Kitap tavsiye etmek riskli bir iş farkındayız! Kitaplığınızda mutlaka olmasını isteyeceğiniz bazı kitapları derledik. İşte “bu hafta hangi kitapları okusak?” sorusunun yanıtı…
Öteki ve Ben / Yalın Alpay
“Ben” ve ben’in anlamını onsuz oluşturamayacağımız “öteki” üzerine yeni fikirler, başka bakış açıları ve daha önce aklımıza gelmeyen kimi yanıtlar bulabileceğimiz bir kitap. Öteki ve Ben’i okurken günlük sohbetlerimizde ya da kendi kendimize kalıp düşündüğümüzde aklımızdan geçenler konusunda yalnız olmadığımızı anladığımız gibi bulduğumuz ya da bulduğumuzu sandığımız yanıtlar dışındakileri ve diğer yanıtlara ulaşmak için alternatif yolları da görüyoruz.
Bu kitap yaşama, ilişkilere, doğaya, insana, sanata bakış konusunun giderek daha çetrefilli hale geldiği post-truth çağında insan olmakla ilgili her türlü soruna dair yeni bir düşünce üretebilmek, var oluşla ilgili sorulara eklenen yeni sorulara kafa yormak ve tüm bunların anlamı üzerine düşünmek için eşsiz bir durak. Yalın Alpay’ın yazdığı Öteki ve Ben Karakarga Yayınları’ndan çıktı.
Kerpiç Reçeli / Nagehan Kruç Şeremet
Üsküp’te varlıklı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen genç bir kadının, Türkiye’ye göç etmesiyle birlikte altüst olan hayatıyla yüzleşmesini konu alan Kerpiç Reçeli umudun ve çabanın kitabı.
Kerpiç Reçeli karşılaştığı insanlarca duyguları incinen ve tüm zorlu koşullara rağmen yenilmemeyi hayatının başrolüne oturtmuş genç bir kadının gerçek yaşam hikayesi üzerinden zorlu bir dönemi de bizlere hatırlatıyor. Nagehan Kruç Şeremet’in yazdığı “Kerpiç Reçeli” Destek Yayınları’ndan çıktı.
Varoluşçu Terapi / Emmy Van Deurzen
Boşluk duygusu, anlam arayışı ve varoluşun zorlu şartları karşısında kendine çıkış yolu arayanlar için güçlü ve etkili yöntemlerden biridir varoluşçu terapi… İnsanın varoluşundan kaynaklanan konulara odaklanan bu felsefi terapi yaklaşımı, hayata anlam katmanın, yaşamı değerli kılmanın belli başlı yolları hakkında okumaya, düşünmeye ve uygulamaya davet ediyor sizi.
Hayat en katlanılmaz olduğu zamanlarda bile anlamlıdır. İnsan yaşadığı acıya, korkuya ve suçluluk duygusuna rağmen içindeki iyiyi ortaya çıkarabilme potansiyeline sahiptir. Her olumsuzluk, yaratıcı bir güce dönüştürülebilir.
Nasıl mı? Varoluşçu terapi alanında dünya çapında haklı bir üne sahip olan Prof. Emmy van Deurzen ve varoluşçu terapist Claire Arnold-Baker’ın kaleme aldığı bu kitap, felsefeyle terapiyi ulaşılabilir kılmakla birlikte tam 15 teorik ve 15 pratik tekniği sizler için en yalın ve anlaşılır haliyle açıklıyor.