Sosyal medyada da takip ettiğimiz üzere evde vakit geçirmenin en keyifli yollarından biri yemek yapmak. Bu yüzden yeni tarifler denemek ya da elde kalan malzemelere hayat vermek oldukça önemli. İkisini bir araya getirerek kolaylıkla hazırlanabilecek tarifler veren Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın kurucularından Nurten Tuncer ise kahvaltı sofranıza yeni bir soluk getirecek!
- Kaşarlı Yumurtalı Patates Tostu
3 adet orta boy patates
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tercihe göre ince kıyılmış sucuk ya da salam
Yapılışı
3 adet patates rendelenip suyu sıkılır. Patatese diğer malzemeler eklenir. Malzemeler karıştırıldıktan sonra hafif ısıtılmış tost makinesinin üstüne yağlı kağıt konulur. Yağlı kağıt üzerine hazırlanan malzeme dökülür ve 10 dakika yüksek ateşte pişirilir.
- Peynir ekmek kızartması
1 su bardağı bayat ekmek
1 su bardağı peynir
2 yumurta
Bir tutam maydanoz, nane ve dereotu
Karabiber
Yapılışı
Bayatlamadan önce değerlendirilmek üzere ekmek ve peynir, yumurta, maydanoz, nane, dereotu ve karabiber karıştırılır. Isıtılmış ve hafif yağlanmış tavaya kaşık kaşık dökülüp kızartılır. Alt üst çevirilerek her iki tarafın kızarması sağlanır. İsteğe göre kızartmak yerine fırında da pişirilebilir.