Listemizde farklı türlerden kitaplar var. Kitap tavsiye etmek riskli bir iş farkındayız! Kitaplığınızda mutlaka olmasını isteyeceğiniz bazı kitapları derledik. İşte “bu hafta hangi kitapları okusak?” sorusunun yanıtı…
Kapa Çeneni ve İşine Bak / Dan Lyons
Fazla konuşmayı teşvik eden bu dünyada başarı, ne kadar dikkat çekebildiğimiz ve mikrofonu ne kadar uzun süre elimizde tutabildiğimiz. Twitter’da durmadan konuşmak, Instagram’da hayatımızın her ayrıntısını belgelemek, o podcast’i başlatmak ya da o konferansı yönetmek zorunda hissetmemize şaşmamalı.
Yine de, garip bir şekilde, dünyadaki en güçlü ve başarılı insanlar bu koronun bir parçası değiller; çekingenler, dinliyorlar ve konuştuklarında dikkate alınıyorlar. Hepsi gizli altın kuralı anlamış gibi görünüyor: daha az konuş, daha çok kazan.
Sesimizi yükseltmemize yardımcı olmak için tasarlanmış koca bir sektör, nasıl daha iyi konuşacağımız konusunda bize koçluk yapmak için can atan uzmanlar var ama kimse bize bir süreliğine nasıl susacağımızı öğretmiyor.
Gazeteci Dan Lyons, neden konuşmadan duramadığımızın ardındaki bilimi ve kültürü anlamak için dünyanın dört bir yanındaki iletişim uzmanları, nörobilimciler, psikiyatristler ve Silikon Vadisi yönetici koçlarıyla konuşarak tüm dünyada çok satan bu rehberi hazırlıyor. Şimdi susmak zamanı… Dan Lyons’un yazdığı Kapa Çeneni ve İşine Bak Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı!
Rezonans / Binnur Duman
Rezonans Kanunu’yla evrendeki her şeyin birbirleriyle titreşimler halinde iletişimde olduğunu biliyoruz. Canlı ya da cansız bütün nesnelerin birbiriyle titreşimi, bu titreşimin alanlara, mekânlara yayılması niyetlerimizi etkiliyor, duygu ve düşünceler, hissettiğimiz ya da düşündüğümüz her şey, bir rezonans alanı oluşturuyor.
Evrendeki sonsuz zenginliğin bir parçası olmak ve onunla uyum içinde kalmak ancak bu durumla rezonansa girmenizle mümkündür diyen yazar Binnur Duman, hissedilen ya da düşünülen her şeyin bir rezonans alanı oluşturduğuna ve tüm varoluşu kalıcı olarak değiştirdiğine dikkat çekiyor.
İnsanların yaydığı duygu ve düşünce frekansının dünyadaki değişimleri tetiklediğinin altını çizen Duman, negatif frekansa sahip korku bilincinin tüm evreni felaketlere sürükleyebileceği gibi bilincimizin nasıl tüm evreni ve varoluşu pozitif yönde etkileyebileceğini de okuruyla paylaşıyor.
Binnur Duman, sahip olmak istediğimiz şeylerin enerjisine uygun alanlarda bulunmanın ve rezone olmanın önemine değinirken tüm bunları gerçekleştirmenin nasıl mümkün olabileceği konusunda da okuruna yol gösteriyor ve ekliyor: “Kendi önündeki engel sen olabilirsin, kendi önünden çekil.”
İlk İşimiz İnsan Olmak / Ömer Barbaros Yiş
Kariyerinde önemli başarılara imza atan üst düzey yönetici Ömer Barbaros Yiş’in, gençlere ve iş yaşamında başarının sırrını arayanlara deneyimlerini aktardığı kitabı İlk İşimiz İnsan Olmak Destek Yayınları etiketiyle okuruyla buluştu.
Yazar eğitim, farklılıklar, disiplin, kurum değerlerine hâkim olmak gibi niteliklerin yanı sıra “Önce insan olmak,” diyor ve ekliyor, “Sadece eğitim alarak ya da çok çalışarak yönetici olamazsınız. En önemli kriter karakterinizdir.”
Ömer Barbaros Yiş’in kendi deneyimlerinden yola çıkarak hazırladığı rehber niteliğindeki bu kitabın geliri, Şehit ve Gaziler Derneği ile kız çocuklarının eğitimi için bağışlanacak.
Beni Böyle mi Görüyorsun? / Jamie Hernandez
Bir daha gerçekten eve dönebilir misiniz? Bağımsız çizgi roman yaratıcısı dendiğinde akla gelen ilk aile olan Hernandez kardeşlerin Jaime’si yazdığı ve çizdiği Beni Böyle mi Görüyorsun? kitabının ana sorusu bu.
Son beş yılın tefrika edilmiş çizgi romanlarını bir araya getiren Beni Böyle mi Görüyorsun? dostluk, yaşlanma ve geçmişin bugünü nasıl gördüğümüzü nasıl şekillendirdiğine dair dokunaklı bir hikâye. Her zaman karakterleri hem fiziksel hem de ruhsal özelliklerini oldukça derinlemesine işlemesiyle bilinen Hernandez’in, Maggie hakkında otuz yıl daha yazmaya devam edebileceğini ve Maggie’nin hem okurlarını hem de yaratıcısını değiştirmeye ve büyülemeye devam edeceğini fark ediyor insan. Bu yıla damgasını vuracak çizgi roman Beni Böyle mi Görüyorsun? Karakarga Yayınları’ndan çıktı!
Kudüs’ün Kraliçeleri / Katherine Pangonis
Soylu kadınların mücadeleleri, güç, güçlerini kısıtlayan etkenler ve onların mirası üzerine tahakküm kuran erkek yazarlar ile tarihçiler hakkında bize bir hikaye anlatan “Kudüs’ün Kraliçeleri” okura kadın hükümdarlardan oluşan olağanüstü bir hanedanın tarihini sunuyor.
Haçlı Devletleri içindeki istikrarsızlık ve kriz hali, kadınları sadece güç sahibi adamların eşleri, anneleri, kızları ve kız kardeşleri olarak gölgelerden çıkararak Ortadoğu politikalarında büyük bir etkiye sahip; Kudüs Kraliçeleri, Antakya Prensesleri ve Trablus ile Urfa Kontesleri olarak görünür hale getirdi.
Tarihçi yazar Katherine Pangonis, Kudüs’teki Eski Şehir’de ve Türkiye, Lübnan, Ürdün, Fransa’daki pek çok otel odası, kafe ve antik şehirlerde yazdım dediği Kudüs’ün Kraliçeleri’nde . 1099 yılından Selahaddin Eyyubi’nin 1187’de Kudüs’ü fethine kadar geçen sürede Ortadoğu’da hükmeden kadınların yaşamlarını gözler önüne seriyor.
Mevlana Gerçeği / Ümit Doğan
Tarihçi yazar Ümit Doğan’ın orijinal kaynaklara dayanarak hazırladığı “Mevlana Gerçeği” okurla buluştu. Moğolların Anadolu’da yaşattığı Türkmen kıyımları esnasında Mevlana’nın nasıl Moğollarla işbirliği yapıp bağımsızlık taraftarı Türkmenlerin karşısında yer aldığı, Mesnevi’deki müstehcen hikâyelerin gerçekliğinin sorgulandığı, Konya halkını rahatsız eden Şems ile ilişkisinin de yer aldığı Mevlana hakkında merak edilen pek çok meselenin irdelendiği kitapta Mevlana gerçeği gözler önüne seriliyor.
Doğan’ın, Moğol istilasının başlangıcı, tarihi seyri ve yıkıcı etkisinden söz ettiği ilk bölümde Babai ayaklanması, Moğolların Anadolu’ya gelmeleriyle yaşanan korkunç katliamlar ve Türk menlerin bağımsızlık mücadeleleri yer alırken ikinci bölümde Mevlana’nın Belh şehrinden Anadolu’ya gelişi, Şems’le karşılaşması, Moğollar, Ahi Evran ve Hacı Bektaş’la olan ilişkileri anlatılmıştır.
Üçüncü bölümde Mevlana ve Şems hakkında merak edilen belli başlı konular ele alan tarihçi yazar Ümit Doğan, dördüncü ve son bölümde Mevlevilerin Milli Mücadele’de ve sonrasındaki tutumlarından ve Atatürk-Mevlevi ilişkisine yer vermiştir.
Tarihçi yazar Ümit Doğan’ın Mevlana hakkında doğru bilinen gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya serdiği araştırması “Mevlana Gerçeği” Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.